top of page
HUISBEZOEK TIPS

Huisbezoek Tips

9 toffe tips
Sinterklaas

Tip 1 - Wie is Wie ?

 

Sinterklaas kent natuurlijk ieder kind bij naam. Soms moet de Sint alleen even heeel diep nadenken.  Op dat soort momentjes vindt de Sint het altijd fijn dat Papa en Mama hem een beetje helpen.

 

Bij het binnen komen kunt u  de kinderen in het bijzijn van de Sint bijvoorbeeld proberen vragend aan te spreken, zoals: “Wie  hebben we daar Joost?"; "Wat een leuke verassing he Pieter?”  of “Wil je  Sinterklaas een handje geven Sophie?".

Ook kunt u ervoor kiezen om voor het bezoek een mijtertje of Pieten mutsje te knutselen waar de kinderen hun namen op schrijven.

 

U kunt hier bij ons ook uw eigen gepersonaliseerde Pieten mutsje laten bedrukken!

Tip 2 - Stoel & Licht

De Sint zit graag op een hoge en vooral comfortabele stoel. Wij vragen u dan ook om deze stoel voor het bezoek op een centrale en toegankelijke plek neer te zetten, zodat iedereen de Sint goed kan zien en de Sint en zijn Pieten genoeg ruimte hebben om entree te maken.

 

Maak bij het eventueel versieren van de stoel GEEN gebruik van crêpepapier. Mocht het crêpepapier door bijvoorbeeld een vochtige mantel nat worden, kunnen de vlekken erg hardnekkig zijn.

Sinterklaas TV producties
Professionele Sinterklaas inhuren

Tip 3 - Huisdieren

 

Hoe lief uw huisdieren ook zijn, in hun ogen zijn Sint en Piet vreemde indringers en zullen ze er alles aan doen om hun territorium te verdedigen. En u weet, een kat in het nauw maakt soms rare sprongen! Zorg er dan ook voor dat u gedurende het korte bezoek een confrontatie tussen beiden voorkomt. Zet uw huisdier even apart of laat iemand het beestje onder bedwang houden.

Tip 4 - Bij Sinterklaas

 

Wie wilt er nu geen foto met Sinterklaas? Wij begrijpen in ieder geval dat u bij ons bezoek maar al te graag op de foto wilt met de Goedheiligman en zijn Pieterbazen. Uw kind daarintegen kan daar nog wel eens anders over denken. Probeer ze vooral niet te dwingen, als ze bij de Sint willen komen komen ze uiteindelijk vanzelf.

 

Een kind  die gedwongen en bang bij Sinterklaas moet komen doet het bezoek vaak niet ten goede. Laat uw kind daarom een beetje aan die grote oude man wennen, dan komt alles vanzelf wel goed.

Tweelingpietjes
Op bezoek bij de Sint

Tip 5 - Kindervriend

 

Sinterklaas komt voor een vrolijk en gezellig bezoekje en bemoeit zich dan ook nooit met opvoedkundige zaken. Wanneer  daar toch spraken van is zal hij altijd de kant van uw kind kiezen.

Dit lijkt wellicht logisch, maar er zijn nog altijd mensen die denken Sinterklaas te kunnen gebruiken om hun kinderen wat opvoeding te geven of tot de orde te roepen. Sint en Piet  werken daar helaas niet aan mee. Sinterklaas is  ten slotte een kindervriend en geen opvoed middel. 

Gezelligheid en vrolijkheid staat immers voorop.

Tip 6 - Versnapering

 

Sint en Piet houden van een heerlijk glaasje chocolademelk, water of fris, maar drinken in het bijzijn van kinderen zeker geen alcohol! Wel drinken ze graag met een rietje!

Professionele Sint huren
Sint & Pieten op bezoek

Tip 7 - Vermeid Baardtrekkers

 

Houdt kinderen waarvan u vermoedt dat zij aan baarden trekken alstublieft op afstand! De knipbeurt van de Sint is  alles behalve goedkoop en pijn aan de Sint zijn kin maakt het bezoek er niet leuker op.

Tip 8 - Maak Foto's & Filmpjes

 

Zorg voor geladen accu's en voldoende ruimte op het geheugenkaartje. Wie wilt er nu geen foto met Sinterklaas?

 

Een foto waar uw kind cadeautjes uitpakt of bij Sinterklaas op schoot zit is misschien wel een van de meest bijzondere jeugdherinneringen van uw kind voor later.

 

Vergeet ons natuurlijk ook niet te taggen op de socials!   @mijterevents

Pietengym
Sinterklaas op bezoek

Tip 9 - Geniet van het moment

 

Foto's maken is leuk, maar geniet vooral van de prachtige beleving!

bottom of page